Mladi košarkaš Borac Nektara Nikola Gajić izbio je u prvi plan na posljednjim mečevima banjalučkog tima. Protiv zeničkog Čelika je postigao pet poena u posljednjim minutama meča i produžetku, dok je u duelu sa Čapljinom bio strijelac 15 koševa. Sa ove dvije pobjede "pivari" su napravili veliki korak ka opstanku.
Ukazanu šansu mladi igrač je iskoristio i uspio da se nametne treneru Borislavu Džakoviću, ali i pored toga Gajić, koji je u susretu sa Čelikom debitovao za seniorski tim, ističe da je ovo samo dodatni motiv za nastavak karijere.
- Bilo je malo straha, posebno jer sam ušao u finišu meča kad se lomio rezultat. Ipak su mi to bili prvi minuti u seniorskoj konkurenciji na parketu. Na kraju je sve dobro ispalo, ostvarili smo značajnu pobjedu i srećan sam zbog toga. Sticajem okolnosti i radom na treninzima sam dobio šansu i nadam se da sam je opravdao. Ovo je za mene veliki podstrek za dalji rad. Tek sad trebam da se dokažem treneru Džakoviću kako bih i dalje ulazio u igru. Svaki minut proveden na parketu nastojaću maksimalno iskoristiti - tvrdi Nikola Gajić.
Mladi košarkaš želi da napreduje korak po korak.
- Ovo mi je prva prava sezona i nastojaću kvalitetnim radom da dobijem još prilika u nastavku lige, kako bih se izborio za mjesto u timu i naredne godine. Zelim da napredujem i da uskoro postanem standardni prvotimac.
Gajić je inače 2008. godine bio pobjednik treće smjene Kampa Dejan Bodiroga. Tada je reprezentaciji BiH ubacio 32 poena u prijateljskom meču. U sjećanju mu je posebno ostala nagrada dobijena u Trebinju.
- Kad govorim o kampu sigurno je da ću najviše pamtiti odlazak na finalni turnir Evrolige gdje sam mogao uživo da gledam i upoznam najbolje košarkaše Starog kontinenta. U karijeri sam prošao mlade reprezentativne selekcije i to mi je puno značilo za napredovanje jer te ipak svi drugačije gledaju kad si reprezentativac - zaključio je Gajić.