Zadnji put si ovdje bio/la: . Sada je: pon sep 06, 2010 2:53 pm.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 163 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: KK "Borac Nektar"- Banja Luka
PostPostano: pon feb 01, 2010 3:08 pm 
Kadet

Košarkaši Borac Nektara ubjedljivo su savladali ekipu Čapljine rezultatom 86:69. Gostujuća ekipa bolje je započela susret i povela sa 0:7, da bi početkom druge četvrtine "pivari" prešli u vođstvo i do kraja meča samo povećavali prednost koja je na kraju duela narasla na velikih 17 poena.

- Moram priznati da nisam očekivao ovako ubjedljivu pobjedu svog tima. Očekivao sam tešku utakmicu, pošto je Čapljina veoma dobar tim. Ovoga puta nadmašili smo sebe i pokazali da možemo da igramo i sa jakim timovima. Momci su se borili i zalagali za svaku loptu i kao kruna toga došla je i ova pobjeda. Kada smo već imali trijumf u džepu, dao sam šansu igračima koji imaju manju minutažu i oni su pokazali da se i na njih može ozbiljno računati u nastavku prvenstva - izjavio je trener Banjalučana Borislav Džaković.

BORAC NEKTAR – ČAPLjINA LASTA 86:69
(14:18, 27:15, 21:20, 24:16)

dvorana: "Borik"
gledalaca: 100
sudije: Edin Husarić (Tuzla), Ivan Miličević (Čitluk) i Aco Okuka (Kiseljak)

BORAC NEKTAR: Lončar 4, Zdravković 14, Kostadinović, Milošević 4, Jagodić-Kuridža 26, Vlašković 3, Gajić 15, Pavlović 10, Ivić, Nikolić 2, Josipović 8.
Trener: Borislav Džaković.

ČAPLjINA LASTA: Radovanović 4, Raguž 2, Opančar 2, Lerić 10, Brkić 16, Galić 7, Jerkić, Baković 18, Jelčić 6, Prce, Previšić.
Trener: Ante Nazor.

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sri feb 03, 2010 2:54 pm 
Kadet

slika

Mladi košarkaš Borac Nektara Nikola Gajić izbio je u prvi plan na posljednjim mečevima banjalučkog tima. Protiv zeničkog Čelika je postigao pet poena u posljednjim minutama meča i produžetku, dok je u duelu sa Čapljinom bio strijelac 15 koševa. Sa ove dvije pobjede "pivari" su napravili veliki korak ka opstanku.

Ukazanu šansu mladi igrač je iskoristio i uspio da se nametne treneru Borislavu Džakoviću, ali i pored toga Gajić, koji je u susretu sa Čelikom debitovao za seniorski tim, ističe da je ovo samo dodatni motiv za nastavak karijere.

- Bilo je malo straha, posebno jer sam ušao u finišu meča kad se lomio rezultat. Ipak su mi to bili prvi minuti u seniorskoj konkurenciji na parketu. Na kraju je sve dobro ispalo, ostvarili smo značajnu pobjedu i srećan sam zbog toga. Sticajem okolnosti i radom na treninzima sam dobio šansu i nadam se da sam je opravdao. Ovo je za mene veliki podstrek za dalji rad. Tek sad trebam da se dokažem treneru Džakoviću kako bih i dalje ulazio u igru. Svaki minut proveden na parketu nastojaću maksimalno iskoristiti - tvrdi Nikola Gajić.

Mladi košarkaš želi da napreduje korak po korak.

- Ovo mi je prva prava sezona i nastojaću kvalitetnim radom da dobijem još prilika u nastavku lige, kako bih se izborio za mjesto u timu i naredne godine. Zelim da napredujem i da uskoro postanem standardni prvotimac.

Gajić je inače 2008. godine bio pobjednik treće smjene Kampa Dejan Bodiroga. Tada je reprezentaciji BiH ubacio 32 poena u prijateljskom meču. U sjećanju mu je posebno ostala nagrada dobijena u Trebinju.

- Kad govorim o kampu sigurno je da ću najviše pamtiti odlazak na finalni turnir Evrolige gdje sam mogao uživo da gledam i upoznam najbolje košarkaše Starog kontinenta. U karijeri sam prošao mlade reprezentativne selekcije i to mi je puno značilo za napredovanje jer te ipak svi drugačije gledaju kad si reprezentativac - zaključio je Gajić.

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: pet feb 05, 2010 11:52 pm 
Kadet

Večerašnja vijest me je dotukla...Ne znam više šta da kažem,svaka sljedeća riječ je suvišna...

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sub feb 06, 2010 12:46 am 
Urednik

Slavija i Borac pred izbacivanjem iz
Lige 12Piše: A. Beganović
Petak, 05.02.10. 20:45.

Odlukom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine susret 17. kola izemđu Slavije iz Istočnog Sarajeva i banjalučkog Borca odgođen je do daljnjeg.

Do odgode susreta u Istočnom Sarajevu došlo je zbog toga što niti Slavija, a niti Borac nisu platili kotizaciju u iznosu od 3.000 maraka.

Iduće sedmice odlučit će se kada će se susret odigrati, a ukoliko klubovi ne uplate kotizaciju prijeti im izbacivanje iz takmičenja.

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sub feb 06, 2010 12:52 am 
Kadet

Zar nije jadno?3000 maraka?Bruka da ne može biti veća...Ma izbacuju nas definitivno,neće Simović ovo platiti,kad je ovako srozao klub,ni ovo mu neće teško pasti :evil:

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sub feb 06, 2010 1:36 am 
Administrator

Zbog 3000 dozvoliti da se sroza klub do krajnjih granica....fascinantno.

Ja sam mislio da smo mi najveci odron u ovoj zemlji,al' izgleda ima puno punooo tezih slucajeva od Bosne

slika
slika

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sub feb 06, 2010 12:09 pm 
Kadet

Velika razlika između vas i nas je ta da vi ne možete igrati slabiji rang takmičenja od Lige BiH ako ispadnete iz Jadranske lige sve i da hoćete,dublje ne možete potonuti i nećete se ugasiti,dok mi i te kako možemo lošije od ''elite BiH'' i pitanje je dana kad ćemo prestati da postojimo...

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: sub feb 06, 2010 2:39 pm 
Urednik

Racbo_Ktarne je napisao/la:
Velika razlika između vas i nas je ta da vi ne možete igrati slabiji rang takmičenja od Lige BiH ako ispadnete iz Jadranske lige sve i da hoćete,dublje ne možete potonuti i nećete se ugasiti,dok mi i te kako možemo lošije od ''elite BiH'' i pitanje je dana kad ćemo prestati da postojimo...

ma brate ja bi nekad volio da ugase i ovu Bosnu samo nek je ne brukaju ovako vise...

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: pon feb 08, 2010 3:02 pm 
Kadet

Borac Nektar i Slavija iz Istočnog Sarajeva biće izbačeni iz Premijer lige BiH ako na račun Košarkaškog saveza BiH ne uplate po 3 000 konvertibilnih maraka! Borac i Slavija, naime, nisu uplatili prvi dio kotizacije, pa je najprije odgođen njihov međusobni meč, koji je trebalo da bude odigran u subotu, a potom im je ostavljen rok od sedam dana da uplate dug. Ako to ne urade, biće diskvalfikovani iz takmičenja!

Kako saznajemo u KS BiH, rok za plaćanje prvog dijela kotizacije bio je 2. februar, dok je za uplatu drugog dijela krajnji rok 1. mart. Svi ostali klubovi koji se takmiče u košarkaškom šampionatu BiH su uplatili prvi dio kotizacije, a neki od njih i čitav iznos.

Komesar takmičenja u KS BiH Nadir Koredžija kaže da je Upravni odbor KS BiH na sjednici održanoj 25. januara donio odluku da zbog teške finansijske situacije klubovima smanji kotizaciju sa 10 000 na 8 000 konvertibilnih maraka.

- Odlučeno je, takođe, da se uplata može izvršiti u dvije rate. Neki klubovi su odmah uplatili cijeli iznos, dok su ostali uredno uplatili prvi dio. Borac i Slavija to nisu uradili i po pravilima nisu mogli da odigraju međusobni meč u subotu – kaže Koredžija.

On naglašava da će tek danas dobiti sve potrebne izvještaje i da će poslije konsuktacija sa UO KS BiH donijeti odluke vezane za meč Borac – Slavija. Koredžija se ipak nada da će klubovi naći sredstva i ispoštovati dug prema Savezu.

Kako će Borac Nektar riješiti ovaj problem, nije poznato jer su "nadležni" isključili telefone. Od tri direktora banjalučkog kluba, Slobodan Simović se, kao ni mnogo puta ranije, nije javljao, Saši Vuleti je telefon "privremeno isključen", baš kao i Miroslavu Dojčinoviću.

Jedini koji je prokomentarisao ovu situaciju je trener Borislav Džaković. On je rekao da ne zna šta se dešava, niti koji su naredni koraci rukovodstva.

- To je slika i prilika situacije u kojoj radimo. Ne želim da pričam o tome, nije moja nadležnost. Na kraju krajeva, nema se o čemi ni pričati. Nemam pojma zbog čega se sve to desilo – kaže šef stručnog štaba "pivara" Borislav Džaković.

Borac je ove sezone, uprkos krizi i sa juniorima, uspio da bude daleko od zone ispadanja. To je zaluga, prije svih, iskusnog trenera kakav je Borislav Džaković. Klub, međutim, i dalje ima velike finansijske probleme, čemu su većim dijelom doprinijele i tužbe bivših igrača, koji su zbog svađa sa direktorom Slobodanom Simovićem napustili klub. Pred početak šampionata Borac nije imao novca za pripreme, a saradnja sa trenerom Džakovićem dogovorena je u posljednji čas. Košarkaši koji su prošlih sezona bili nosioci igre pojačali su ostale klubove u ligi, dok je Borac u sezonu ušao sa juniorima.

KS BiH misli ozbiljno?

Borac Nektar i Slavija Košarkaškom savezu BiH ne duguju samo prvu ratu kotizacije za ovu sezonu, a odgađanje subotnje utakmice i prijetnje da će biti izbačeni iz lige samo upozorenje zbog dugovanja koja dva srpska predstavnika imaju iz ranijih sezona.

- Borac je Savezu ukupno dužan 31 000 KM, a Slavija hiljadu više. Trenutno su suspendovani zbog duga od 3 000 KM i ako to plate, dobiće novi termin za međusobni meč. Međutim, ako ne uplate kotizaciju, biće izbačeni iz lige. Dugovi iz ranijih sezona odnose se na razne troškove i daćbine prema Savezu. Ako riješe "sitni" dug od 3 000 KM, ostaje im da vrate i preostale dugove, koji su baš veliki – ističu u KS BiH.

Vrh
Offline Profil  

PostPostano: uto feb 09, 2010 4:21 pm 
Kadet

Košarkaši Borac Nektara i Slavije ipak će ostati u eliti! Grad Banjaluka i opština Istočno Novo Sarajevo najavile su da će im obezbijediti 6 000 maraka da izmire dug Košarkaškom savezu BiH, zbog kojeg im je i zaprijećeno isključenjem iz Premijer lige BiH. Podsjećamo, KS BiH odgodio je utakmicu 17. kola između ova dva kluba, koja je u subotu trebalo da bude odigrana u Istočnom Sarajevu, uz obrazloženje da nisu uplatili prvi dio kotizacije u pomenutom iznosu. Banjalučanima i Sarajlijama dat je rok da dug izmire do kraja ove nedjelje ukoliko žele da nastave takmičenje.

Zoran Novaković, bivši član uprave Borac Nektara i sadašnji predsjednik Savjeta za sport Grada Banjaluka, kaže da će Grad Banjaluka, kao i mnogo puta do sada, pomoći klubu koji je jedan od njegovih simbola.

- Poznato je da je Košarkaški klub Borac Nektar klub prve kategorije i da je grad uvijek stajao uz njega. Mnogo puta do sada smo im pomagali i naravno da ćemo nastaviti da im pružamo podršku – kaže Novaković.

U Borac Nektaru niko nije htio da komentariše ovaj slučaj. Sportski direktor Saša Vuleta kaže da nije nadležan da komentariše finansijsku situaciju u klubu, dok se direktor "pivara" Slobodan Simović, po običaju, nije javljao na pozive.

Vrh
Offline Profil  

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 163 post(ov)a ]  Urednik/ica: Melo15 Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: