neno#4 je napisao/la:
...mislim ako ostanemo u nlb, da necemo nikoga dovoditi jer kao prvo nema se para...mislim da ce neki igraci cak i da nas napuste nakon nlb lige...bojim se bojkota poslije tekme sa fmp -om

.......
Slazem se da ce postati pregusto nakon fmp-a. Ali sto se tice ovog drugog dijela, hajmo realno. U slucaju da izborimo opstanak u nlb, sta iduce godine ako nam ode pola igraca, a niko ne nadje skriveno blago da se finansira dovodjenje novih? Pola ekipe ce biti dio postave koji ostane od ove sezone, a to drugo pola nadomjestice podmladak Bosne? I opet cemo se moliti za opstanak u ligi.
Mislim, ne kazem ja da mi nemamo talenata medju mladima, daleko od toga. Imamo i treba ih podrzavati i razvijati. No, ne moze se taj proces njihovog celicenja vrsiti paralelno sa ocekivanjima da se u takvim okolnostima zadrzimo u nlb, da ne kazem ostvarimo sta znacajnije iduce godine. Nase omladince ce deklasirati iskusne grdosije, dugog radnog staza...npr.jedan Spralja (prvi mi pade na pamet). Mozemo ili jedno ili drugo. A ove kolovodje kluba ne znaju jesu posli ili su dosli, hoce li graditi ili rusiti...
Po meni, i za jedan i za drugi odabir prioriteta naci ce se argumenti za i protiv. Ipak, drugacije je kad se javno, glasno i jasno kaze kako nam je kreirana politika za buducnost, a ne tapkati u mjestu bez cilja.